6.08.2022 - 28.08.2022 Galleri

Fotoreportage: Barbara Kozłowskas konst på Ornö

MÖRBY GÅRD KONST är en konstnärsdriven plats på Ornö i Stockholms skärgård, en konstnärsdriven förening som är inne på sitt tredje år. I årets utställning ”Deras lyckligaste dagar var de mörka och vidsträckta dagarna med regn” ingick foton av den polska konstnären Barbara Kozłowska. De visades med stöd av och i samarbete med Polska institutet i Stockholm.
Utställningen pågick den 6-28 augusti 2022, fredag till söndag. Utställningen invigdes den 6 augusti av Marina Seinegård, ordförande för kultur- och demokratinämnden i Haninge. Under utställningsperioden anordnades även guidade visningar med curator Camilla Larsson, möten med konstnärerna Ida Idaida, Leif Elggren och Simon Blanck m fl, performativa vandringar med gruppen Hillside Projects, poesiläsningar, kreativa verkstäder för barn och unga samt föreläsningar, t ex föreläsningen om Barbara Kozłowska och bl a hennes projekt Borderline [Gränslinjen] – av den polska konstvetaren Marika Kuźmicz, grundaren av Arton Foundation i Warszawa.

”Deras lyckligaste dagar var de mörka och vidsträckta dagarna med regn” arrangerades med stöd från Arton Foundation, Haninge kommun, Region Stockholm, Polska institutet, Helge Ax:son Johnsons stiftelse, All art Now och Nordiska Konstförbundet.

Läs mer här!

Recension av Lars-Erik Hjertström Lappalainen: Plågad idyll. Marguerite Duras möter Ingmar Bergman på en enslig ö i Stockholms skärgård. för Nordisk konsttidskrift Kunstkritikk

from to
Scheduled Galleri

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri

Fotoreportage: Två polska konstakademier från Szczecin och

Två polska konsthögskolor har bjudits in att delta i sektionen Stockholm Furniture Fair Greenhouse 2023, som var en del av årets upplaga av mässan Stockholm Design Week: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie). Under de intensiva dagarna fick montrar av de polska skolorna stor uppmärksamhet av en svensk och internationell publik. Besökare kunde få veta mer om de designprojekten direkt från de konstnärerna som tack vare samarbetet med Polska institutet fanns på plats i Stockholm.
06 02.2023 12 02.2023 Galleri