24.12.2022 - 26.12.2022 Aktuellt, Galleri

God Jul och Gott Nytt År 2023

Jul är en tid full av hopp och kärlek när mörkret belyses med tusentals ljus från våra hjärtan. Under den magiska tiden tänker vi på våra nära och kära samt på de som behöver kärlek och stöd.

Kära vänner,

Må den magiska juletiden föra in välgång och glädje i era hem och och skänka er och era nära och kära lugn, lycka och god hälsa.

Ett hjärtligt tack till alla som följt oss på avstånd eller besökt våra evenemang under det gångna året, för ert stöd, engagemang och allt samarbete! Tack för ert förtroende och ert intresse för den polska kulturen. Och ett stort tack till alla fantastiska och inspirerande artister, konstnärer och gäster samt underbart proffsiga samarbetspartners som gjort det möjligt för oss att genomföra så många spännande kulturprojekt.

Bilder från några av dessa fantastiska evenemang skymtar förbi i vår nya promofilm om Polska institutet i Stockholm som premiärvisades tidigare i år:

Polska institutet i Stockholm: promofilm*

Vi önskar er magisk och mysig jul och gott nytt år!

Polska institutets team

*Filmen samt foton på julkort: Paweł Kania, Kania NordFOTO

from to
Scheduled Aktuellt Galleri

Fotoreportage: Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i

Den 10 november öppnade utställningen “Crossover” i Studio 44 med verk av bl.a. två polska konstnärer, Konrad Juściński och Jacek Smolicki. Under invigningen presenterade konstnärerna sina verk och intendenter från kollektivet Flat Octopus berättade om projektets tillkomst. Dessutom genomfördes performances som inspirerades av utställningens tema.
10 11.2023 24 11.2023 Galleri

Visning av filmen ”Filip” på European Film

Den polska filmen "Filip" (Michał Kwieciński, 2022) kommer att visas inom ramen för den tredje upplagan av European Film Festival 2023. Visningen äger rum på lördag den 25 november kl. 15.00 på Zita Folkets Bio i Stockholm. Varmt välkomna!
23 11.2023 26 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

CURIE – BERÄTTELSEN OM EN MOR. Camilla

I år är det 120 år sedan Marie Skłodowska-Curie som första kvinna någonsin tilldelades ett Nobelpris! Hon erhöll priset i fysik tillsammans med sin make Pierre Curie 1903. Detta vill artisten Camilla Ringquist tillsammans med cellisten Svante Henryson och Polska institutet uppmärksamma under årets Nobelvecka med en musikalisk föreställning på Hallwylska museet den 5 december kl. 19.00.
05 12.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik