24.12.2022 - 26.12.2022 Aktuellt, Galleri

God Jul och Gott Nytt År 2023

Jul är en tid full av hopp och kärlek när mörkret belyses med tusentals ljus från våra hjärtan. Under den magiska tiden tänker vi på våra nära och kära samt på de som behöver kärlek och stöd.

Kära vänner,

Må den magiska juletiden föra in välgång och glädje i era hem och och skänka er och era nära och kära lugn, lycka och god hälsa.

Ett hjärtligt tack till alla som följt oss på avstånd eller besökt våra evenemang under det gångna året, för ert stöd, engagemang och allt samarbete! Tack för ert förtroende och ert intresse för den polska kulturen. Och ett stort tack till alla fantastiska och inspirerande artister, konstnärer och gäster samt underbart proffsiga samarbetspartners som gjort det möjligt för oss att genomföra så många spännande kulturprojekt.

Bilder från några av dessa fantastiska evenemang skymtar förbi i vår nya promofilm om Polska institutet i Stockholm som premiärvisades tidigare i år:

Polska institutet i Stockholm: promofilm*

Vi önskar er magisk och mysig jul och gott nytt år!

Polska institutets team

*Filmen samt foton på julkort: Paweł Kania, Kania NordFOTO

from to
Scheduled Aktuellt >Galleri

Fotoreportage: Bokreleasen för diktsamlingen “Det sanna livet”:

Den 13 februari på Rönnells Antikvariat i Stockholm ägde rum bokreleasen för diktsamlingen “Det sanna livet” (Norstedts, 2023) med poesi av en av de viktigaste polska poeterna - Adam Zagajewski! Dikterna översattes till svenska av Irena Grönberg och förordet skrevs av översättaren och litteraturkritikern Emi-Simone Zawall.
13 02.2023 Galleri

KAMMARKONSERT MED ORKESTERAKADEMIN 🗓 🗺

Den 2 mars kl. 18.00 i Grünewaldsalen på Konserthuset Stockholm gästspelar den polske kontrabasisten Jan Kotula från NOSPR i Katowice - med stöd av Polska institutet Stockholm - tillsammans med Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademi.
02 03.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Artur Szulc berättar om Mars 1968 i

Historikern och författaren Artur Szulc berättar om bakgrunden till och följderna av studentprotesterna som bröt ut den 8 mars 1968 i Warszawa då en uppsättning av Adam Mickiewicz pjäs Dziady på Nationalteatern i Warszawa stoppades. Det blev startskottet för marsrevolten 1968.
08 03.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia