28.01.2023 Galleri Göteborgs Konsthall, Götaplatsen 7, Göteborg

Fotoreportage – invigningen av Małgorzata Mirga-Tas utställning på Göteborgs Konsthall 🗺

Małgorzata Mirga-Tas är en polsk-romsk konstnär, pedagog och aktivist. I sin konst behandlar hon antiziganistiska stereotyper och är särskilt uppmärksammad för sina detaljrika och storskaliga textila verk. Under 2022 medverkade Mirga-Tas med den hyllade utställningen Re-enchanting the World i den polska paviljongen på Venedigbiennalen. Mellan den 28 januari 2023 och den 16 april pågår hennes soloutställning på Göteborgs Konsthall – med stöd av Polska institutet i Stockholm.

Den 28 januari 2023 invigdes Małgorzata Mirga-Tas fantastiska soloutställning Suno Mangie Dzialas / Jag har en dröm på Göteborgs Konsthall med fina och rörande tal av konsthallens konstnärliga ledare Stina Edblom, den romska aktivisten Soraya Post som åren 2014–2019 representerade Feministiskt Initiativ i Europaparlamentet och konstnären själv, Małgorzata Mirga-Tas. Den välbesökta vernissagen innehöll även ett underbart och mycket omtyckt musikframträdande av Samir Mehmed och hans gäster. Under hela dagen kunde alla delta i skapandet av ett kollektivt textilt verk, workshoppen blev väldigt populär bland besökarna av alla åldrar.

Programmet presenterades i samarbete med Romano Center i Väst och Folkuniversitetet. Utställningen presenteras i samarbete med Polska institutet i Stockholm.

Tack alla som kom! Vi är så glada att det kom så många!


Scheduled Galleri
Göteborgs Konsthall, Götaplatsen 7, Göteborg Map

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri

Fotoreportage: Två polska konstakademier från Szczecin och

Två polska konsthögskolor har bjudits in att delta i sektionen Stockholm Furniture Fair Greenhouse 2023, som var en del av årets upplaga av mässan Stockholm Design Week: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie). Under de intensiva dagarna fick montrar av de polska skolorna stor uppmärksamhet av en svensk och internationell publik. Besökare kunde få veta mer om de designprojekten direkt från de konstnärerna som tack vare samarbetet med Polska institutet fanns på plats i Stockholm.
06 02.2023 12 02.2023 Galleri