17.01.2023 Aktuellt, Galleri Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm

Årets första generalmöte av EUNIC Stockholm 🗺

Årets första generalmöte av EUNIC Stockholm ägde rum den 17 januari på Rumänska kulturinstitutet i Stockholm. Representanter från över 15 ambassader och kulturinstitut deltog i det sammanträffandet där de diskuterade EUNICs stora projekt för 2023 och potentiella samarbeten med svenska partners.

Mötets höjdpunkt var tillsättningen av ny ordförande. Liana Ruokytė-Jonsson, EUNICs ordförande för 2022 och kulturattaché vid Litauens ambassad i Konungariket Sverige, Republiken Finland och Konungariket Danmark, överlämnade posten vidare till Paweł Ruszkiewicz, direktör för Polska institutet i Stockholm. Den nya biträdande ordföranden för EUNIC Stockholm är Vera Faias Fonseca de Carvalho, direktör för ’Centro de Língua Portuguesa Camões’ vid Stockholms universitet/Leitorado Camões I.P. Estocolmo.

Ett stort tack till Liana för det hårda arbetet som ordförande och vi är glada att Polska institutets direktör kommer att leda EUNIC Stockholm det här året! Tack också till Rumänska kulturinstitutet för att de var värdar för oss och alla deltagare.

Vi ser fram emot årets projekt! Håll utkik på våra och EUNICs sociala medier för mer information.


Scheduled Aktuellt Galleri
Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm Map

Wisława Szymborska 100 år – invigning av

Det är i år 100 år sedan den polska poeten Wisława Szymborska föddes. På Kulturbiblioteket uppmärksammas detta genom en utställning av bilder tagna av fotografen Joanna Helander. Utställningen och invigningen är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern och Polska institutet. Utställningen pågår mellan 9 december 2023 och 6 januari 2024.
09 12.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst

Visning av ”Bread and Salt” (2022) på

Damian Kocurs film "Bread and Salt" (Chleb i sól, 2022) visas den 1 december kl 15 och den 5 december kl 17.45 på årets Umeå Filmfestival. Dessutom kommer Tymoteusz Bies att hålla en konsert efter den sista visningen. Varmt välkomna!
29 11.2023 05 12.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Musik

EU-julkonsert 2023 i Adolf Fredriks kyrka 🗓

Kom i julstämning med vår EU-julkonsert i Adolf Fredriks kyrka måndagen den 11 december kl. 18.00. Tillsammans med 21 ambassader inbjuder EU-kommissionen i Sverige till en kväll med julsånger och artister från Europas alla hörn. Vi är särskilt glada för att ha Ukraina med oss i år igen.
11 12.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik