11.05.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik Kulturhuset Stadsteatern, Foajé 3, Sergels torg, Stockholm

Kammarmusikkonsert med Aleksander Dębicz och Jakub Nowak 🗺

Den polske pianisten Aleksander Dębicz och den polskfödde violinisten Jakub Nowak framför ett program med musik av Witold Lutosławski, Karol Szymanowski och Johann Sebastian Bach.

Aleksander Dębicz är en av de mest intressanta pianisterna i sin generation i Polen och Europa, aktiv som konsertpianist, kammarmusiker, improvisatör och kompositör. Sedan 2015 har han varit knuten till skivbolaget Warner Classics, vilket har lett till 5 inspelade skivor. Hans arbete hämtar inspiration från både de gamla klassiska mästarna och filmmusikens värld.

Jakub Nowak är medlem av Kungliga Hovkapellet sedan 2017. Aktiv som kammarmusiker, framträder han också som konsertmästare i Skandinaviens ledande orkestrar, som Sveriges Radios Symfoniorkester, KORK/Oslo och Göteborgs Symfoniorkester. År 2022 blev han utvald och fick äran att vara förste violinist i Bayreuther Festspielorchester.

Tid: 11 maj kl. 12.30 (Observera att denna konsert är 50 minuter!)

Plats: Kulturhuset Stadsteatern, Foajé 3, Sergels torg, Stockholm

Biljetter (Observera att lunch ej är inkluderat i konsertbiljetten): https://tix.kulturhusetstadsteatern.se/sv/buyingflow/tickets/12763/62492/

Program:

J. S. Bach – Sonata c-moll BWV 1017

Witold Lutosławski – Partita (1984),

Karol Szymanowski – Roksanas sång ur operan ”Kung Roger”.

Lunchkonserterna är arrangerade i samarbete mellan Kungliga Operan och Kulturhuset Stadsteatern. Programmet med Aleksander Dębicz och Jakub Nowak presenteras i samarbete med Polska institutet i Stockholm och med stöd av IAM – Adam Mickiewicz Institute i Warszawa som en del av Polish Heritage Days.

Scheduled Aktuellt >Evenemang >Musik
Kulturhuset Stadsteatern, Foajé 3, Sergels torg, Stockholm Map

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 13.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

Ny utgåva av Furstinnan 🗓

Furstinnan - en biografi om drottning Katarina Jagellonica kommer ut i en ny utgåva, slutet av september 2023.
27 09.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia