2.06.2023 Aktuellt, Evenemang, Film Biografen Zita, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Förhandsvisning av filmen “Isolering” på Zita Folkets Bio i Stockholm 🗺

Varmt välkommen på förhandsvisning av filmen “Isolering” av Arek Delbowski den 2 juni kl. 18 på Zita Folkets Bio i Stockholm.

Begränsade antal platser. OSA till sztokholm@instytutpolski.pl.

”Isolering” är Arek Delbowskis andra långfilm. Temat i filmen behandlar härskarteknik och mäns våld mot kvinnor i hopp om att kunna belysa och väcka debatt i dessa frågor. En del av filmens ev. kommande intäkter kommer att doneras till UN Woman Sverige och deras viktiga arbete för jämställdhet.

Hör regissören Arek Delbowski berätta om varför han valt att donera pengar och varför han valt att belysa just detta samhällsproblem i den Q&A som följer efter filmvisningen, modererad av radio- och podcastproducenten Ellen Kittel.

Visningen sker i samarbete med Polska institutet Stockholm.

Scheduled Aktuellt >Evenemang >Film
Biografen Zita, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 13.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

Ny utgåva av Furstinnan 🗓

Furstinnan - en biografi om drottning Katarina Jagellonica kommer ut i en ny utgåva, slutet av september 2023.
27 09.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia