10.09.2023 Galleri S:ta Eugenia katolska församling, Kungsträdgårdsgatan 12, Stockholm

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA 🗺

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.

Fantastiskt att så många kom till utställningen, och filmvisningen och tog del av föredraget av prof. Marek Wierzbicki från det polska institutet för nationellt minne (Instytut Pamięci Narodowej) och samtalet moderarat av historikern Artur Szulc!

Utställningen pågår till och med den 17 september i St:a Eugenia katolska församling i Stockholm.


Scheduled Galleri
S:ta Eugenia katolska församling, Kungsträdgårdsgatan 12, Stockholm Map

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: Två polska konstakademier från Szczecin och

Två polska konsthögskolor har bjudits in att delta i sektionen Stockholm Furniture Fair Greenhouse 2023, som var en del av årets upplaga av mässan Stockholm Design Week: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie). Under de intensiva dagarna fick montrar av de polska skolorna stor uppmärksamhet av en svensk och internationell publik. Besökare kunde få veta mer om de designprojekten direkt från de konstnärerna som tack vare samarbetet med Polska institutet fanns på plats i Stockholm.
06 02.2023 12 02.2023 Galleri

Fotoreportage: Den polska författaren Salcia Hałas på

Under den sjuttonde upplagan av litteraturfestivalen Littfest i Umeå deltog den polska författaren Salcia Hałas i EUNIC Stockholms panel “Central- och östeuropeiska perspektiv på ett nytt Europa”, tillsammans med författare från Rumänien och Litauen.
16 03.2023 18 03.2023 Galleri