10.11.2023 - 24.11.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst Studio44, Tjärhovsgatan 44, Stockholm

Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i Stockholm 🗺

På grupputställningen “Crossover” visas verk av fem konstnärer: Garage Artists (Andrea Diaz & Stella Kruusamägi), Jacek Smolicki, Konrad Juściński, tm (Tove Möller). Den är kuraterad av det konstnärsdrivna kollektivet Flat Octopus och öppnas den 10 november i Studio 44 i Stockholm. Varmt välkommen!

Utställningen “Crossover” är ett utbyte av konst, röster och rörelser. Den presenterar verk av konstnärer med olika bakgrund och visuella uttryckssätt som dock möts i sitt gemensamma intresse för ljud och det performativa. Alla arbetar med transdisciplinära metoder som tänjer på gränserna för audiovisuell konst. Utställningen presenterar oväntade visuella och auditiva resultat som uppstår genom att korsa konstnärernas olika konstnärliga metoder, perspektiv och verktyg för kommunikation. Kakofoniskt och harmoniskt, komplementärt och motsägelsefullt, bekymrande men ändå tröstande – utställningen “Crossover” garanterar en unik konstnärlig upplevelse.

VERNISSAGE

Fredag den 10 november, 17.00-22.00

18.00 – Inledningstal

18.15 – Konstnärspresentationer

19.00 – Performance – Konrad Juściński

19.45 – Performance – Jacek Smolicki

20.30 – Performance – Garage Artists

Läs mer på Flat Octopus hemsida

Projektet är ett samarbete mellan konstnärsdrivna kollektiv: Flat Octopus och Studio44, och Polska institutet. Med stöd från Stockholms stad och Kulturrådet.


from to
Scheduled Aktuellt Evenemang Konst
Studio44, Tjärhovsgatan 44, Stockholm Map

Visningen och möte med regissören av Magdalena

Tack till alla som deltog i visningen av Magdalena under V4 Film Days på Zita Folkets Bio igår kväll! Speciellt tack till regissören Filip Gieldon som introducerade filmen samt samtalade med publiken efter visningen. Det var ett stort nöje att höra Filip berätta mer om filmprocessen.
22 02.2024 Evenemang, Film, Galleri

THE PEASANTS (CHŁOPI) – svensk galapremiär på

Den 28 februari kl. 18:00 arrangerar Njutafilms och Polska institutet den svenska galapremiären för Polens Oscarsbidrag The Peasants (Chłopi) av DK Welchman och Hugh Welchman, regissörerna bakom Loving Vincent. Efter visningen leder Wanda Bendjelloul ett samtal om filmen med våra gäster: animationsregissören och art director Piotr Dominiak samt skådespelarna Sonia Mietielica och Robert Gulaczyk.
28 02.2024 Aktuellt, Evenemang, Film, Litteratur

KWARTLUDIUM i Göteborg 🗓 🗺

Den 8 mars kl 19 uppträder den polska ensemblen Kwartludium på Atalante i Göteborg. Konserten genomförs av Levande Musik i samarbete med Atalante och med stöd från Polska Institutet.
08 03.2024 Aktuellt, Evenemang, Musik