10.11.2023 - 24.11.2023 Galleri Studio44, Tjärhovsgatan 44, Stockholm

Fotoreportage: Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i Stockholm 🗺

Den 10 november öppnade utställningen “Crossover” i Studio 44 med verk av bl.a. två polska konstnärer, Konrad Juściński och Jacek Smolicki. Under invigningen presenterade konstnärerna sina verk och intendenter från kollektivet Flat Octopus berättade om projektets tillkomst. Dessutom genomfördes performances som inspirerades av utställningens tema.

Utställningen “Crossover” presenterar verk av konstnärer med olika bakgrund och visuella uttryckssätt som dock möts i sitt gemensamma intresse för ljud och det performativa. Den presenterar oväntade visuella och auditiva resultat. Kakofoniskt och harmoniskt, komplementärt och motsägelsefullt, bekymrande men ändå tröstande – utställningen “Crossover” garanterar en unik konstnärlig upplevelse.

Utställningen är öppen fram till den 24 november 2023, tor-fre 12.00-18.00, lör-sön 12.00-17.00. För mer information, besök Flat Octopus kollektiva webbplats

Under utställningsperioden kommer två ljudvandringar ”The Fells – A Soundwalk through Arctic Timescapes” att hållas av konstnären Jacek Smolicki. Promenaden tar cirka 40 minuter. Varje deltagare får en ljudmottagare och ett par hörlurar (för ökad komfort, om möjligt, rekommenderas det att man tar med sig egna over-ear hörlurar med kabel). Efter vandringen bjuds deltagarna på diskussion och varm dryck. Vid regn är det bra att ha med sig regnkläder. Om det inte är möjligt att genomföra vandringen på grund av dåligt väder kommer evenemanget att hållas inomhus. Mötesplats: Studio44 (Tjärhovsgatan 44, Stockholm).

Datum:

torsdag, den 16 november 18.00-19.30

söndag, den 19 november 13.00-14.30

Begränsat antal platser. Anmäl dig via länken som finns på Facebook event

Projektet är ett samarbete mellan konstnärsdrivna kollektiv: Flat Octopus och Studio44, och Polska institutet. Med stöd från Stockholms stad och Kulturrådet.


from to
Scheduled Galleri
Studio44, Tjärhovsgatan 44, Stockholm Map

Fotoreportage: Polsk animation på REX Animation Film

REX Animation Film Festival presenterar varje år ett urval av de bästa nya animerade kortfilmerna från Europa. På årets upplaga visades fyra polska filmer. Tack till alla som kom och tittade på det fantastiska utbudet av animationer och vi ses nästa år!
27 10.2023 02 11.2023 Galleri

Fotoreportage: Pianokonsert framförd av Matyáš Novák på

I fredags på Kungliga Musikhögskolans scen framträdde den enastående musikern Matyáš Novák med kompositioner från V4-länderna: Tjeckien, Ungern, Slovakien och Polen.
20 10.2023 Galleri

Fotoreportage: Årets illuminering av Władysław Hasiors ”Solspann”

I lördags den 21 oktober ägde 51-årsjubileum av den polska konstnären Władysław Hasiors konstnärliga installation "Solspann" rum i Stadsparken, Södertälje!
21 10.2023 Galleri