11.12.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik Adolf Fredriks kyrka, Stockholm

EU-julkonsert 2023 i Adolf Fredriks kyrka 🗺

Kom i julstämning med vår EU-julkonsert i Adolf Fredriks kyrka måndagen den 11 december kl. 18.00. Tillsammans med 21 ambassader inbjuder EU-kommissionen i Sverige till en kväll med julsånger och artister från Europas alla hörn. Vi är särskilt glada för att ha Ukraina med oss i år igen.

Julsångerna kommer att framföras på respektive lands språk och åtföljas av ett sånghäfte med översättning av julsångerna till engelska. Kvällens värd kommer även att berätta lite om jultraditionerna i varje land. Årets polska bidrag “Dnia jednego o północy” (sv. En dag vid midnatt) kommer att framföras av Ukrainian-Polish Orchestra, en grupp vänner med passion för musik som brukar spela för solidaritet och fred.

Biljetterna är tyvärr slut, konserten utsåldes på mindre än 2 timmar. Tack för stort intresse! Vi hoppas att de som inte fick tag på en biljett nu kommer att vara med oss nästa år! 

Julkonserten organiseras av EU-kommissionen i Sverige i samarbete med Europeiska unionens nationella kulturinstitut (Eunic Stockholm).

Varmt välkommen!

Läs mer på EU-kommissionens hemsida


Scheduled Aktuellt Evenemang Musik
Adolf Fredriks kyrka, Stockholm Map

Visningen och möte med regissören av Magdalena

Tack till alla som deltog i visningen av Magdalena under V4 Film Days på Zita Folkets Bio igår kväll! Speciellt tack till regissören Filip Gieldon som introducerade filmen samt samtalade med publiken efter visningen. Det var ett stort nöje att höra Filip berätta mer om filmprocessen.
22 02.2024 Evenemang, Film, Galleri

THE PEASANTS (CHŁOPI) – svensk galapremiär på

Den 28 februari kl. 18:00 arrangerar Njutafilms och Polska institutet den svenska galapremiären för Polens Oscarsbidrag The Peasants (Chłopi) av DK Welchman och Hugh Welchman, regissörerna bakom Loving Vincent. Efter visningen leder Wanda Bendjelloul ett samtal om filmen med våra gäster: animationsregissören och art director Piotr Dominiak samt skådespelarna Sonia Mietielica och Robert Gulaczyk.
28 02.2024 Aktuellt, Evenemang, Film, Litteratur

KWARTLUDIUM i Göteborg 🗓 🗺

Den 8 mars kl 19 uppträder den polska ensemblen Kwartludium på Atalante i Göteborg. Konserten genomförs av Levande Musik i samarbete med Atalante och med stöd från Polska Institutet.
08 03.2024 Aktuellt, Evenemang, Musik