6.02.2024 - 10.02.2024 Design, Evenemang, Galleri Stockholmsmässan, Mässvägen 1 Älvsjö, Stockholm

Presentation av Anna Andrzejewiczs unika möbler på Stockholm Furniture Fair 2024 🗺

I början av februari deltog den polska formgivaren Anna Andrzejewicz från Atelier Andr i sektionen Greenhouse på Stockholm Furniture Fair!

I sin monter presenterade Anna flera innovativa projekt: två modulära träbord, en kontorsstol med rörlig sits och en lampa gjorda av återvinningsbara material.

Följ studion Atelier Andr på Instagram och kolla på dess webbplats.

Sektionen Greenhouse är det mest internationella och visionära området på mässan. Där visar oetablerade designer och designskolor från hela världen upp sina prototyper. Vi är därför mycket stolta över att en polsk formgivare även i år blev utvald att ställa ut här.

from to
Scheduled Design Evenemang Galleri
Stockholmsmässan, Mässvägen 1 Älvsjö, Stockholm Map

Vi lever på polsk på SUPERMARKET –

I år kommer den polska konstnärsgruppen Vi lever på polsk (VLP) från Köpenhamn till Stockholm för att delta i Supermarket Art Fair 25–28 april i SKHLM Skärholmen Centrum! Under mässan kommer de polska konstnärerna att berätta om sin konst och presentera några av gruppens medlemmar. Söndag 28 april kl.12 deltar de i ett samtal med konstnärer från Stockholmsgalleriet Studio44. Varmt välkomna!
25 04.2024 28 04.2024 Aktuellt, Evenemang, Konst, Polsk konst

Quo vadis – Jan Henrik Swahn om

1905 tilldelades Henryk Sienkiewicz Nobelpriset i litteratur "på grund av hans storartade förtjänster som episk författare". Hans mest kända verk, Quo vadis ("Vart går du?") – en berättelse från Neros dagar, har länge räknats som den polska litteraturens mest lästa roman, och för några månader sedan presenterades den av bokförlaget Marisma i komplett översättning och i ny, svensk språkdräkt av Jan Henrik Swahn.
15 05.2024 Aktuellt, Evenemang, Historia, Litteratur

Polska och svenska konstnärer visas på utställningen

Stort tack till alla som bidragit till utställningen Polska spår som invigdes den 23 mars på Södertälje konsthall i Stockholm! Vi vill särskilt tacka curatorerna, Maja-Lena Molin och Camilla Larsson, för deras enastående engagemang och professionalism och för att de har kastat ljus över det dynamiska samarbetet mellan Polens och Sveriges kultur under andra halvan av 1900-talet. Det är fantastiskt att så många konstverk av stora konstnärer presenteras på utställningen. Några är från det förflutna, andra är verk av samtida konstnärer från Polen och Sverige som inspirerats av det polska kulturarvet.
23 03.2024 Evenemang, Galleri, Konst