15.12.2021 Aktuellt, Galleri

EU-julkonsert i Stockholm – fotoreportage

I tisdags den 14 december i Adolf Fredriks kyrka i Stockholm kunde man njuta av stämningsfull julmusik som sjöngs på många europeiska språk!

Det blev en fantastiskt tillställning där man kunde lyssna på 17 europeiska julsånger och även få veta lite mer om olika jultraditioner som kvällens värdar berättade om. Stort tack till alla som bidrog till den magiska kvällen och God Jul! 


Konserten anordnades av EU-kommissionen i Sverige tillsammans med 16 EU-länders ambassader.

Mer om de polska musikerna Dominika Depczyk, Witold Robotycki och Janusz Słotwiński som spelade “Mizerna, cicha” kan du läsa här.


En inspelning av konserten kan ses på EU-kommissionens Youtube-kanal så att alla kan komma i julstämning med den vackra EU-julkonserten!

https://youtu.be/Pg7oKiBejzo
Scheduled Aktuellt >Galleri

Fotoreportage: „Celebrating Sven Nykvist” på Filmhuset 🗓

Den 21 maj 2022 ägde „Celebrating Sven Nykvist” rum på Filmhuset i Stockholm. Evenemanget var en hyllning till Sven Nykvists utmärkta livsverk. Panelisterna berättade bland annat om sin beundran till Sven, sina inspirationer och intressanta projekt som de skapades tillsammans.
21 05.2022 Aktuellt

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.
09 05.2022 10 05.2022 Aktuellt

Utställningen: ”#StandWithUkraine – Polen och Litauen för

Den 3 maj 1791 antog Polsk-litauiska samväldets Sejm 3-majkonstitutionen som var Europas första och världens andra i världen och den första i Europa nationella grundlagen i samlad skrift. Konstitutionen, som kallades Regeringsakten, var resultatet av nästan 50 år långa strävan efter landets reformer. Den utformades av både upplysningsidéerna och landets egna erfarenheter när det gäller statsskick.
03 05.2022 Aktuellt, Artiklar, Historia