15.12.2021 Aktuellt, Galleri

EU-julkonsert i Stockholm – fotoreportage

I tisdags den 14 december i Adolf Fredriks kyrka i Stockholm kunde man njuta av stämningsfull julmusik som sjöngs på många europeiska språk!

Det blev en fantastiskt tillställning där man kunde lyssna på 17 europeiska julsånger och även få veta lite mer om olika jultraditioner som kvällens värdar berättade om. Stort tack till alla som bidrog till den magiska kvällen och God Jul! 


Konserten anordnades av EU-kommissionen i Sverige tillsammans med 16 EU-länders ambassader.

Mer om de polska musikerna Dominika Depczyk, Witold Robotycki och Janusz Słotwiński som spelade “Mizerna, cicha” kan du läsa här.


En inspelning av konserten kan ses på EU-kommissionens Youtube-kanal så att alla kan komma i julstämning med den vackra EU-julkonserten!

https://youtu.be/Pg7oKiBejzo
Scheduled Aktuellt >Galleri

Fotoreportage: Bokreleasen för diktsamlingen “Det sanna livet”:

Den 13 februari på Rönnells Antikvariat i Stockholm ägde rum bokreleasen för diktsamlingen “Det sanna livet” (Norstedts, 2023) med poesi av en av de viktigaste polska poeterna - Adam Zagajewski! Dikterna översattes till svenska av Irena Grönberg och förordet skrevs av översättaren och litteraturkritikern Emi-Simone Zawall.
13 02.2023 Galleri

KAMMARKONSERT MED ORKESTERAKADEMIN 🗓 🗺

Den 2 mars kl. 18.00 i Grünewaldsalen på Konserthuset Stockholm gästspelar den polske kontrabasisten Jan Kotula från NOSPR i Katowice - med stöd av Polska institutet Stockholm - tillsammans med Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademi.
02 03.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Artur Szulc berättar om Mars 1968 i

Historikern och författaren Artur Szulc berättar om bakgrunden till och följderna av studentprotesterna som bröt ut den 8 mars 1968 i Warszawa då en uppsättning av Adam Mickiewicz pjäs Dziady på Nationalteatern i Warszawa stoppades. Det blev startskottet för marsrevolten 1968.
08 03.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia