28.01.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: Iwona Zającs utställning ”Return”

I lördags på Kulturcentrum Ronneby konsthall öppnades utställningen “Return” som skapades av en polsk konstnär, Iwona Zając, i samarbete med Kulturcentrum Ronneby Konsthall, Konst i Blekinge och Polska institutet i Stockholm. Stort grattis till konstnären samt till alla som bidrog till projektet!


Iwona Zając utforskar teman som längtan, drömmar, anknytning och det förflutna. Konstnärens praktik bär en respekt för hårt arbete, hennes verk är nämligen en hyllning till historierna om människors liv på båda sidorna av Östersjön. I “Return” kombinerar hon dessutom svenska traditionella mönster såsom blekingesömmens speciella blomrankor. 


Du kan se digital visning av utställningarna Iwona Zając ”Return” och Magnus Bärtås ”One Day” här:


Utställningen pågår t o m den 13 mars 2022. Varmt välkommen! 

Läs mer om utställningen här.  

Läs hur utställningen beskrivs i Sydöstran.

Scheduled Aktuellt >Galleri

Den tredje upplagan av V4 Film Dagar/V4

Mellan den 22-25 februari 2023 äger rum den nya upplagan av V4 Film Dagar/V4 Film Days! Under festivalen på Zita Folkets Bio i Stockholm visas fyra fantastiska samtida filmer från Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen.
22 02.2023 25 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Hasiorkväll: filmvisning och föreläsning om den polska

Under året 2022 anordnades flera evenemang kring den polska konstnären Władysław Hasior som ett samarbete mellan bl.a. Södertälje konsthall, Södertörns högskola, Polska institutet i Stockholm och Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje. Den 8 februari äger rum en filmvisning och en föreläsning kring Władysław Hasiors konst. Missa inte!
08 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Historia, Konst

Två polska konstakademier från Szczecin och Kraków

Årets Stockholm Design Week sker mellan den 6 och 12 februari 2023 i Stockholm. Inom ramen för SDW anordnas bl.a. Stockholm Furniture Fair som äger rum 7-11 februari på Stockholmsmässan, Älvsjö. I år bjöds två polska konsthögskolor: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie) till att delta i den prestigefyllda sektionen av SFF - Greenhouse 2023!
06 02.2023 12 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Konst, Polsk konst