23.03.2022 Evenemang, Teater Högskolan för Scen och Musik, Fågelsången 1, Göteborg⁠

Matej Matejka och Elisabeth Gunawan på PARSE-konferens i Göteborg 🗺

Det internationella konstnärsparet kommer att genomföra workshoppen om våld i konsten: ”Creative Transformations of Anger and Violence for a Contemporary Audience”. Konferensens ämnen inkluderar estetik, förkroppsligande, miljö, materialitet och statligt våld som praktik.

PARSE är Konstnärliga fakultetens plattform för konstnärlig forskning som arrangerar internationella forskningskonferenser för utbyte av kunskap och idéer, nätverkande och multidisciplinärt samarbete. De riktar sig särskilt till konstnärer och forskare inom olika konstformer. I år är temat för konferensen Violence. Konferensen är på engelska.

Violence: Den fjärde forskningskonferensen och biennalen PARSE vid Konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet, sköts upp till den 22/23 mars 2022 på grund av covid-restriktioner. Denna konferens bjuder in bidrag, som tar upp frågan om våld, i olika format – paneler, föreställningar, evenemang, visningar och diskussioner – och föreslår ett möte mellan samtida konstnärlig forskning och andra forskningsområden.

Motsägelser, Aten, 2021. Foto: V. Kritikos

Workshopen anordnas av Elisabeth Gunawan, en kinesisk indonesisk skådespelare, teaterskapare och performativ konstnär, och Matej Matejka, teaterchef, lärare i rörelse, skådespelare och grundare av Studio Matejka i Polen. Han har arbetat med Teater ZAR och Grotowski Institutet i Wrocław sedan 2006.

Workshopen kommer att ledas av MC Coble.


Datum: onsdag 23 mars 2022⁠
Tid: 09:00-12:00⁠
Plats: HSM, A304 Malmgrenstudion⁠
Adress: Högskolan för Scen och Musik, Fågelsången 1, Göteborg⁠
Språk: engelska

Klicka här för att läsa mer och registrera dig.


Foto: Matej Matejka av T. Papuczys

Scheduled Evenemang >Teater
Högskolan för Scen och Musik, Fågelsången 1, Göteborg⁠ Map

KINOTEKA 2023 🗓

Årets miniupplaga av filmfestivalen Kinoteka Stockholm, som arrangeras av Polska institutet, äger rum den 2-8 oktober 2020, i Haninge kulturhus i Handen och på Klarabiografen i Stockholm.
02 10.2023 08 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 13.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia