20.09.2022 - 25.09.2022 Galleri

Fotoreportage: Filmfestivalen i Gdynia 2022

På Filmfestivalen i Gdynia fanns Polska institutets direktör Paweł Ruszkiewicz på plats tillsammans med gäster från den svenska filmbranschen, bl. a. Johan Edström, Anna Lindström & Kasia Piórek. Många intressanta möten har skett, bl a med Michał Hudzikowski från Studio Munka, Katarzyna Madaj-Drozd och Agnieszka Marczewska från den berömda Wajda School samt Magda Hesnel.

Filmfestivalen pågick mellan den 20 och 25 september. Guldlejonen-stattyetten för bästa film fick „The Silent Twins” i regi av Agnieszka Smoczyńska. Silverlejonen gick till filmen ”Filip” i regi av Michał Kwieciński. ”APOKAWIXA” i regi av  Xawery Żuławski kammade hem Guldklon, priset för den mest vågade filmen till formen och innehållet. I mikrobudgetkategorin vann regissören Kamil Krawczycki för filmen „Słoń” (som visas i Stockholm den 7 oktober). Regissören Filip Bajon fick hederspriset för sitt livsverk, Platinalejonen.


from to
Scheduled Galleri

Diplomattjänstens vecka #ForeignServiceWeek med Polska institutet Stockholm

Gårdagens firande av Diplomattjänstens vecka #ForeignServiceWeek med Polska institutet Stockholms vänner från diplomatiska beskickningar i Sverige och några av våra fantastiska samarbetspartners.
21 11.2022 Galleri

Fotoreportage: 50 års-jubileum av Władysław Hasiors ”Solspann”

I månadsskiftet september-oktober 2022 hölls 50-årsjubileet av installationen "Solspann" som skapades i Södertälje Centrum på 70-talet av den polske konstnären Władysław Hasior. Projektet var ett samarbete mellan Södertälje konsthall, Södertälje kommun, ABF Södertälje-Nykvarn, Kulturhistoriska Föreningen och Södertälje och Polska institutet i Stockholm.
29 09.2022 23 10.2022 Galleri

Fotoreportage: Europeiska språkdagen 2022 🗓

Den 27 september firade vi Europeiska språkdagen med ett språkcafé på Europahuset i Stockholm där det erbjöds minispråkkurser i ett tjugotal språk som t.ex. polska, estniska, esperanto, franska, tyska och isländska.
27 09.2022 Galleri