20.09.2022 - 25.09.2022 Galleri

Fotoreportage: Filmfestivalen i Gdynia 2022

På Filmfestivalen i Gdynia fanns Polska institutets direktör Paweł Ruszkiewicz på plats tillsammans med gäster från den svenska filmbranschen, bl. a. Johan Edström, Anna Lindström & Kasia Piórek. Många intressanta möten har skett, bl a med Michał Hudzikowski från Studio Munka, Katarzyna Madaj-Drozd och Agnieszka Marczewska från den berömda Wajda School samt Magda Hesnel.

Filmfestivalen pågick mellan den 20 och 25 september. Guldlejonen-stattyetten för bästa film fick „The Silent Twins” i regi av Agnieszka Smoczyńska. Silverlejonen gick till filmen ”Filip” i regi av Michał Kwieciński. ”APOKAWIXA” i regi av  Xawery Żuławski kammade hem Guldklon, priset för den mest vågade filmen till formen och innehållet. I mikrobudgetkategorin vann regissören Kamil Krawczycki för filmen „Słoń” (som visas i Stockholm den 7 oktober). Regissören Filip Bajon fick hederspriset för sitt livsverk, Platinalejonen.


from to
Scheduled Galleri

Polska och svenska konstnärer visas på utställningen

Stort tack till alla som bidragit till utställningen Polska spår som invigdes den 23 mars på Södertälje konsthall i Stockholm! Vi vill särskilt tacka curatorerna, Maja-Lena Molin och Camilla Larsson, för deras enastående engagemang och professionalism och för att de har kastat ljus över det dynamiska samarbetet mellan Polens och Sveriges kultur under andra halvan av 1900-talet. Det är fantastiskt att så många konstverk av stora konstnärer presenteras på utställningen. Några är från det förflutna, andra är verk av samtida konstnärer från Polen och Sverige som inspirerats av det polska kulturarvet.
23 03.2024 Evenemang, Galleri, Konst

Presentation av Anna Andrzejewiczs unika möbler på

I början av februari deltog den polska formgivaren Anna Andrzejewicz från Atelier Andr i sektionen Greenhouse på Stockholm Furniture Fair!
06 02.2024 10 02.2024 Design, Evenemang, Galleri

Visningen och möte med regissören av Magdalena

Tack till alla som deltog i visningen av Magdalena under V4 Film Days på Zita Folkets Bio igår kväll! Speciellt tack till regissören Filip Gieldon som introducerade filmen samt samtalade med publiken efter visningen. Det var ett stort nöje att höra Filip berätta mer om filmprocessen.
22 02.2024 Evenemang, Film, Galleri