22.09.2022 - 25.09.2022 Galleri

Fotoreportage: Polska författare på Bokmässan Göteborg 2022

I september deltog två berömda polska författare: Marcin Wicha och Krzysztof Siwczyk i årets Bokmässan Göteborg! Ett stort tack för de fyra dagarna fyllda med intressanta samtal om böcker samt diskussioner och debatter om den nuvarande situationen i världen. Det var onekligen en minnesvärd litterär upplevelse!

Den polske poeten Krzysztof Siwczyk deltog i Bokmässans program “Rum för poesi” där tillsammans med andra internationella författare läste han sin poesi. Krzysztofs dikter upplästes även på svenska av den översättaren Mikael Nydahl. Krzysztofs poesi kunde höras även i EUNICs monter där poeten tillsammans med översättaren av hans poesi Julian Birbrajer uppläste dikter från den nya diktsamlingen “Klarskrift och andra dikter” (Prosak Förlag, 2022).

Under den tredje dagen av årets Bokmässan var den polska författaren Marcin Wicha med i seminariet “Ensamhet och isolering – frihet eller fängelse?” där tillsammans med författarna: Corina Oproae (Rumänien) och Andrea Winkler (Österrike) samt med litteraturkritikern Annina Rabe diskuterade han hur begreppet ensamhet förändrats över tid och hur upplevelsen av ensamhet skiljer sig beroende på sammanhanget. Därefter deltog Marcin Wicha i ett samtal med översättaren Patricia Cukrowska i EUNIC monter där publiken kunde få veta mer om boken “Sakerna jag inte slängde” som publicerades i svensk översättning av Prosak Förlag (2022).

Tack igen till alla som deltog, till Bokmässan Göteborg, till EUNIC Stockholm och till förlaget Prosak Förlag! Ett speciellt tack till de enastående Marcin och Krzysztof och till de fantastiska översättarna Julian och Patricia!


from to
Scheduled Galleri

Diplomattjänstens vecka #ForeignServiceWeek med Polska institutet Stockholm

Gårdagens firande av Diplomattjänstens vecka #ForeignServiceWeek med Polska institutet Stockholms vänner från diplomatiska beskickningar i Sverige och några av våra fantastiska samarbetspartners.
21 11.2022 Galleri

Fotoreportage: 50 års-jubileum av Władysław Hasiors ”Solspann”

I månadsskiftet september-oktober 2022 hölls 50-årsjubileet av installationen "Solspann" som skapades i Södertälje Centrum på 70-talet av den polske konstnären Władysław Hasior. Projektet var ett samarbete mellan Södertälje konsthall, Södertälje kommun, ABF Södertälje-Nykvarn, Kulturhistoriska Föreningen och Södertälje och Polska institutet i Stockholm.
29 09.2022 23 10.2022 Galleri

Fotoreportage: Europeiska språkdagen 2022 🗓

Den 27 september firade vi Europeiska språkdagen med ett språkcafé på Europahuset i Stockholm där det erbjöds minispråkkurser i ett tjugotal språk som t.ex. polska, estniska, esperanto, franska, tyska och isländska.
27 09.2022 Galleri