27.09.2022 Galleri

Fotoreportage: Europeiska språkdagen 2022

Den 27 september firade vi Europeiska språkdagen med ett språkcafé på Europahuset i Stockholm där det erbjöds minispråkkurser i ett tjugotal språk som t.ex. polska, estniska, esperanto, franska, tyska och isländska.

Europeiska språkdagen infaller den 26 september varje år. Syftet är att visa att det är viktigt och roligt med språk. Det var ett utmärkt tillfälle för fler än 600 elever att prova på nya språk och att få veta mer om de språk de redan är bekanta med.

Dessutom under dagen delades ut priset till vinnaren av årets nationella språkdagstävling som anordnades inom ramen för Europeiska språkdagen. Helena Zinck från ABB-gymnasiet i Västerås blev årets vinnare. Juryn imponerades av att Helena kombinerat sina intressen: att lära sig ett främmande språk och dansa balett. Helenas passion för balett har främjat intresset för att lära sig franska, vilket tydligt framgår av arbetet med koreografin i videoklippet. Videons utformning, effekter och musikval är också mycket originella.

En intervju med Helena hittar du här.


Scheduled Galleri

Fotoreportage: Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i

Den 10 november öppnade utställningen “Crossover” i Studio 44 med verk av bl.a. två polska konstnärer, Konrad Juściński och Jacek Smolicki. Under invigningen presenterade konstnärerna sina verk och intendenter från kollektivet Flat Octopus berättade om projektets tillkomst. Dessutom genomfördes performances som inspirerades av utställningens tema.
10 11.2023 24 11.2023 Galleri

Fotoreportage: Polsk animation på REX Animation Film

REX Animation Film Festival presenterar varje år ett urval av de bästa nya animerade kortfilmerna från Europa. På årets upplaga visades fyra polska filmer. Tack till alla som kom och tittade på det fantastiska utbudet av animationer och vi ses nästa år!
27 10.2023 02 11.2023 Galleri

Fotoreportage: Pianokonsert framförd av Matyáš Novák på

I fredags på Kungliga Musikhögskolans scen framträdde den enastående musikern Matyáš Novák med kompositioner från V4-länderna: Tjeckien, Ungern, Slovakien och Polen.
20 10.2023 Galleri