27.09.2022 Galleri

Fotoreportage: Europeiska språkdagen 2022

Den 27 september firade vi Europeiska språkdagen med ett språkcafé på Europahuset i Stockholm där det erbjöds minispråkkurser i ett tjugotal språk som t.ex. polska, estniska, esperanto, franska, tyska och isländska.

Europeiska språkdagen infaller den 26 september varje år. Syftet är att visa att det är viktigt och roligt med språk. Det var ett utmärkt tillfälle för fler än 600 elever att prova på nya språk och att få veta mer om de språk de redan är bekanta med.

Dessutom under dagen delades ut priset till vinnaren av årets nationella språkdagstävling som anordnades inom ramen för Europeiska språkdagen. Helena Zinck från ABB-gymnasiet i Västerås blev årets vinnare. Juryn imponerades av att Helena kombinerat sina intressen: att lära sig ett främmande språk och dansa balett. Helenas passion för balett har främjat intresset för att lära sig franska, vilket tydligt framgår av arbetet med koreografin i videoklippet. Videons utformning, effekter och musikval är också mycket originella.

En intervju med Helena hittar du här.


Scheduled Galleri

Diplomattjänstens vecka #ForeignServiceWeek med Polska institutet Stockholm

Gårdagens firande av Diplomattjänstens vecka #ForeignServiceWeek med Polska institutet Stockholms vänner från diplomatiska beskickningar i Sverige och några av våra fantastiska samarbetspartners.
21 11.2022 Galleri

Fotoreportage: 50 års-jubileum av Władysław Hasiors ”Solspann”

I månadsskiftet september-oktober 2022 hölls 50-årsjubileet av installationen "Solspann" som skapades i Södertälje Centrum på 70-talet av den polske konstnären Władysław Hasior. Projektet var ett samarbete mellan Södertälje konsthall, Södertälje kommun, ABF Södertälje-Nykvarn, Kulturhistoriska Föreningen och Södertälje och Polska institutet i Stockholm.
29 09.2022 23 10.2022 Galleri

Fotoreportage: Poesikväll “Rum för världspoesi” på Rumänska

I samarbete med EUNIC Stockholm anordnade Polska institutet poesikvällen “Rum för världspoesi” den 21 september 2022 på Rumänska Kulturinstitutet i Stockholm.
21 09.2022 Galleri