21.09.2022 Galleri

Fotoreportage: Poesikväll “Rum för världspoesi” på Rumänska Kulturinstitutet i Stockholm

I samarbete med EUNIC Stockholm anordnade Polska institutet poesikvällen “Rum för världspoesi” den 21 september 2022 på Rumänska Kulturinstitutet i Stockholm.

Fyra poeter från olika länder: Corina Oproae (RO), Vaiva Grainytė (LT), Elsa Aids (CZ) och Krzysztof Siwczyk (PL) läste upp sina dikter och samtalade med översättaren, litteraturkritikern och kulturjournalisten Emi-Simone Zawall. Publiken kunde också höra svenska översättningar som upplästes av skådespelaren Nathalie Czarnecki. Kvällen fylldes av musik som spelades av violinisten Emilio Estrada. Evenemanget anordnades av Rumänska kulturinstitutet i samarbete med Polska institutet i Stockholm,  Litauiska institutet/Litauens ambassad, och Tjeckiska centret i Stockholm. 


Scheduled Galleri

Diplomattjänstens vecka #ForeignServiceWeek med Polska institutet Stockholm

Gårdagens firande av Diplomattjänstens vecka #ForeignServiceWeek med Polska institutet Stockholms vänner från diplomatiska beskickningar i Sverige och några av våra fantastiska samarbetspartners.
21 11.2022 Galleri

Fotoreportage: 50 års-jubileum av Władysław Hasiors ”Solspann”

I månadsskiftet september-oktober 2022 hölls 50-årsjubileet av installationen "Solspann" som skapades i Södertälje Centrum på 70-talet av den polske konstnären Władysław Hasior. Projektet var ett samarbete mellan Södertälje konsthall, Södertälje kommun, ABF Södertälje-Nykvarn, Kulturhistoriska Föreningen och Södertälje och Polska institutet i Stockholm.
29 09.2022 23 10.2022 Galleri

Fotoreportage: Europeiska språkdagen 2022 🗓

Den 27 september firade vi Europeiska språkdagen med ett språkcafé på Europahuset i Stockholm där det erbjöds minispråkkurser i ett tjugotal språk som t.ex. polska, estniska, esperanto, franska, tyska och isländska.
27 09.2022 Galleri