21.09.2022 Galleri

Fotoreportage: Poesikväll “Rum för världspoesi” på Rumänska Kulturinstitutet i Stockholm

I samarbete med EUNIC Stockholm anordnade Polska institutet poesikvällen “Rum för världspoesi” den 21 september 2022 på Rumänska Kulturinstitutet i Stockholm.

Fyra poeter från olika länder: Corina Oproae (RO), Vaiva Grainytė (LT), Elsa Aids (CZ) och Krzysztof Siwczyk (PL) läste upp sina dikter och samtalade med översättaren, litteraturkritikern och kulturjournalisten Emi-Simone Zawall. Publiken kunde också höra svenska översättningar som upplästes av skådespelaren Nathalie Czarnecki. Kvällen fylldes av musik som spelades av violinisten Emilio Estrada. Evenemanget anordnades av Rumänska kulturinstitutet i samarbete med Polska institutet i Stockholm,  Litauiska institutet/Litauens ambassad, och Tjeckiska centret i Stockholm. 


Scheduled Galleri

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri

Fotoreportage: Två polska konstakademier från Szczecin och

Två polska konsthögskolor har bjudits in att delta i sektionen Stockholm Furniture Fair Greenhouse 2023, som var en del av årets upplaga av mässan Stockholm Design Week: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie). Under de intensiva dagarna fick montrar av de polska skolorna stor uppmärksamhet av en svensk och internationell publik. Besökare kunde få veta mer om de designprojekten direkt från de konstnärerna som tack vare samarbetet med Polska institutet fanns på plats i Stockholm.
06 02.2023 12 02.2023 Galleri