3.12.2022 Galleri

Fotoreportage: Julkonsert av Chorus Polonicus Gothoburgensis

Den 3 december 2022 uppträdde Chorus Polonicus Gothoburgensis under ledning av Wojciech Gluch med en vacker julkonsert i Domkyrkan i Göteborg tillsammans med fantastiska solister!

Varje år uppträder Chorus Polonicus Gothoburgensis i Domkyrkan, Göteborg med polska, svenska och utländska julsånger. Även i år bjöd Poloniacenter till konserten den 3 december och efteråt till det polska huset i Göteborg för att bryta bröd enligt gammal polsk jultradition och prova på polsk julmat. Konserten anordnades av Polonia Center i samarbete med bl.a. Polska Ambassaden i Sverige och Polska institutet i Stockholm.

Mötet var ämnat att initiera en serie med tema “vad polacker och svenskar kan lära av varandra”. Poloniacenter kommer att presentera planer på utformning av dessa möten under de kommande veckorna på deras hemsida. Den första föreläsaren, på januarimötet, blir en historiker – docent Piotr Wawrzeniuk från Försvarshögskolan i Stockholm. Varmt välkommen!


Scheduled Galleri

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri

Fotoreportage: Två polska konstakademier från Szczecin och

Två polska konsthögskolor har bjudits in att delta i sektionen Stockholm Furniture Fair Greenhouse 2023, som var en del av årets upplaga av mässan Stockholm Design Week: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie). Under de intensiva dagarna fick montrar av de polska skolorna stor uppmärksamhet av en svensk och internationell publik. Besökare kunde få veta mer om de designprojekten direkt från de konstnärerna som tack vare samarbetet med Polska institutet fanns på plats i Stockholm.
06 02.2023 12 02.2023 Galleri