12.12.2022 Galleri Adolf Fredriks kyrka i Stockholm

Fotoreportage: EU-julkonsert 2022 i Stockholm 🗺

På måndagen den 12 december på Adolf Fredriks kyrka i Stockholm ägde rum den tredje upplagan av EU-julkonsert!

Det blev en mysig vinterkväll med julstämning när julsångerna framfördes på många olika europeiska språk av flertal begåvade musiker från fler än tjugo europeiska länder! Under konserten kunde publiken följa programmet med hjälp av ett mycket vackert sånghäfte som innehöll bl.a. översättningar av julsångerna till engelska och information om de uppträdande artisterna. Kvällens värdar, Lena Olofsson-Piras och Nikolaos Tsiamis från EU-kommissionen i Sverige berättade också om jultraditionerna i varje land.

Årets polska bidrag “Nie było miejsca dla Ciebie” (sv. Det fanns ingen plats för dig) sjöngs av Tomasz Siegrist som har polska rötter. Han är dirigent för olika körer i Stockholm och Uppsala som är även aktiv som sångare, sångpedagog, tonsättare och organist.

Tack till alla som bidragit till den oförglömliga musikkvällen!
Vi ses nästa år!

OBS! Konserten spelades in och kommer att publiceras online den 18 december 2022 kl. 18 på EU-kommissionens hemsida. Institutet kommer att bifoga en länk till filmen även i den här artikeln.

Julkonserten organiserades av EU-kommissionen i Sverige i samarbete med Europeiska unionens nationella kulturinstitut (EUNIC Stockholm).

Foto: Paweł Kania, Kania NordFOTO
Scheduled Galleri
Adolf Fredriks kyrka i Stockholm Map

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri

Fotoreportage: Två polska konstakademier från Szczecin och

Två polska konsthögskolor har bjudits in att delta i sektionen Stockholm Furniture Fair Greenhouse 2023, som var en del av årets upplaga av mässan Stockholm Design Week: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie). Under de intensiva dagarna fick montrar av de polska skolorna stor uppmärksamhet av en svensk och internationell publik. Besökare kunde få veta mer om de designprojekten direkt från de konstnärerna som tack vare samarbetet med Polska institutet fanns på plats i Stockholm.
06 02.2023 12 02.2023 Galleri