29.01.2023 Galleri Stadsbiblioteket, Götaplatsen 3, Göteborg

Fotoreportage: Małgorzata Mirga-Tas och Fred Taikon i ett samtal om romsk konstaktivism 🗺

Den 29 januari i Hörsalen på Göteborgs stadsbibliotek ägde ett välbesökt och oerhört intressant och viktigt samtal rum i samband med öppningshelgen för Małgorzata Mirga-Tas soloutställning på Göteborgs Konsthall - mellan den polsk-romska konstnären Małgorzata Mirga-Tas och den hyllade barnboksförfattaren Fred Taikon, mottagare av årets Raul Wallenberg-pris för sitt arbete för romers rättigheter.

Samtalet om romsk konstaktivism leddes av fantastiska Mia Taikon, verksam vid É Romani glinda och Forum för Levande Historia. Samtalet hölls på engelska och arrangerades av Göteborgs stadsbibliotek och Göteborgs Konsthall i samarbete med Romano Center i Väst och Folkuniversitetet.

Polska institutets representanter var på plats som samarbetspartner till utställningen och konstnärens aktiviteter kring den.

Ett stort tack till alla arrangörer, medverkande och alla som kom!
Scheduled Galleri
Stadsbiblioteket, Götaplatsen 3, Göteborg Map

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri

Fotoreportage: Två polska konstakademier från Szczecin och

Två polska konsthögskolor har bjudits in att delta i sektionen Stockholm Furniture Fair Greenhouse 2023, som var en del av årets upplaga av mässan Stockholm Design Week: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie). Under de intensiva dagarna fick montrar av de polska skolorna stor uppmärksamhet av en svensk och internationell publik. Besökare kunde få veta mer om de designprojekten direkt från de konstnärerna som tack vare samarbetet med Polska institutet fanns på plats i Stockholm.
06 02.2023 12 02.2023 Galleri