3.06.2023 - 22.06.2023 Galleri Stockholm

Fotoreportage: Utomhusutställningen V4 Kids: Fantasy walk och picknick i Berzelii Park 🗺

Den 3 juni 2023 i Stockholm ägde rum evenemanget “V4 Kids: Fantasy walk” - vandringen mellan fyra nyöppnade utställningar med barnillustrationer från Visegradsgruppens länder: Tjeckien, Ungern, Slovakien och Polen. Vandringen avslutades med picknicken i Berzelii Park där det anordnades många aktiviteter för barn och vuxna samt serverades traditionella delikatesser från de fyra V4-länderna. Ett stort tack till alla som deltog såväl i promenaden som i aktiviteter i Berzelii Park!

I den polska utställningen visas vackra illustrationer av fyra konstnärer som är kopplade till den polska kulturen: Berenika Kołomycka, Emilia Dziubak, Jenny Berggren och Zbigniew Lengren! Mer om de illustratörerna hittar du i huvudartikeln om projektet.

Kunde du inte vara med den 3 juni kan du fortfarande se utställningarna på staket av V4-ambassader i Stockholm till och med den 22 juni 2023. En del kan besökas under hela sommaren. För mer information besök webbplatserna av varje enskild V4-ambassad. Nedan hittar du en karta över de fyra ambassaderna.

Dessutom kan du vinna en V4-present genom att ta en bild på dig själv och din favorit illustration från varje av de V4-landsutställningarna! Skicka dem till v4kidsswe@gmail.com och hämta din V4-present på Slovakiska ambassaden, Arsenalsgatan 2, Stockholm, på vardagar 9:00 till 16:00. Lycka till!

Projektet är ett samarbete mellan Polska institutet i Stockholm, Tjeckiska Centret Stockholm, Tjeckiens Ambassad i Stockholm, Slovakiens Ambassad i Stockholm och Ungerns Ambassad i Stockholm.
Illustrationer av Zbigniew Lengren, från serien om professor Filuteks äventyr visas genom tillmötesgående från PRZEKRÓJ Foundation.


from to
Scheduled Galleri
Stockholm Map

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri

Fotoreportage: Två polska konstakademier från Szczecin och

Två polska konsthögskolor har bjudits in att delta i sektionen Stockholm Furniture Fair Greenhouse 2023, som var en del av årets upplaga av mässan Stockholm Design Week: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie). Under de intensiva dagarna fick montrar av de polska skolorna stor uppmärksamhet av en svensk och internationell publik. Besökare kunde få veta mer om de designprojekten direkt från de konstnärerna som tack vare samarbetet med Polska institutet fanns på plats i Stockholm.
06 02.2023 12 02.2023 Galleri