17.06.2023 - 28.08.2023 Galleri Alma Löv Museum, Östra Ämtervik, Värmland

Fotoreportage: Utställningen “Present Nature” med medverkan av den polska konstnären Marta Bogdańska på Alma Löv Museum of Unexp. Art 🗺

I lördags öppnade utställningen “Present Nature” på Alma Löv Museum of Unexp. Art i Värmland! Det blev en mycket lyckad vernissage med många besökare som, förutom att titta på utställningen, kunde prata med de deltagande konstnärerna från olika länder. En av de medverkande var den polska konstnären Marta Bogdańska som presenterade sitt konstprojekt “Shifters” - en fotosamling på djur som användes som spioner under kriget. Misstänksamma ekorrar, spionerande delfiner, oidentifierade flygande storkar, radioaktiva ödlor, fotograferande duvor — alla dessa djur har figurerat i mainstream media som anklagade för spioneri och blev huvudkaraktärer i Bogdańskas projekt.

Lyssna på SVTs intervju med Stella Broos, projektledaren av utställningen “Present Nature” som öppnades i lördags på Alma Löv Museum of Unexp. Art i Värmland! Syftet med utställningen är att skapa utrymme för konstupplevelser som ger en förhöjd känsla av närvaro och som kan förändra vårt sätt att se och känna inför den gemensamma värld vi lever i.

Mer om projektet finns i huvudartikeln om utställningen.

Projektet är ett samarbete mellan Alma Löv Museum of Unexp. Art, The Barbro Osher Pro Suecia Foundation, IASPIS Konstnärsnämnden, Konstfrämjandet Värmland, Region Värmland, Sunne Kommun och Polska institutet i Stockholm.

Foto: Alma Löv Museum of Unexp. Art

from to
Scheduled Galleri
Alma Löv Museum, Östra Ämtervik, Värmland Map

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri

Fotoreportage: Två polska konstakademier från Szczecin och

Två polska konsthögskolor har bjudits in att delta i sektionen Stockholm Furniture Fair Greenhouse 2023, som var en del av årets upplaga av mässan Stockholm Design Week: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie). Under de intensiva dagarna fick montrar av de polska skolorna stor uppmärksamhet av en svensk och internationell publik. Besökare kunde få veta mer om de designprojekten direkt från de konstnärerna som tack vare samarbetet med Polska institutet fanns på plats i Stockholm.
06 02.2023 12 02.2023 Galleri