30.05.2023 Galleri Weld, Stockholm

Fotoreportage: Bibylon – en samling av barnböcker från hela världen 🗺

På tisdag, den 30 maj 2023, invigdes "Bibylon", ett konstnärligt projekt av den brittiska konstnären Thierry Mortier, som är en samling av barnböcker från många länder på 66 olika språk, bl.a. polska. Vi är mycket glada över att Polska institutet är med i det unika projektet och att kunna presentera vackra polska barnböcker inom ramen för boksamlingen! Ett stort tack till Thierry Mortier, projektets ledare, samt till alla institutioner som bidragit till det spännande projektet!

“Bibylon” av Thierry Mortier är ett konstverk och en hyllning till demokrati, samverkan, utbildning, kultur och allas vår framtid: världens barn. Ett mobilt bibliotek som visar på våra internationella egenskaper – de olika nationerna och våra kulturer – och på vår gemensamma och universella samhörighet – omsorgen om våra barns utbildning.

(källan: projektets officiella webbplats)


Scheduled Galleri
Weld, Stockholm Map

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri

Fotoreportage: Två polska konstakademier från Szczecin och

Två polska konsthögskolor har bjudits in att delta i sektionen Stockholm Furniture Fair Greenhouse 2023, som var en del av årets upplaga av mässan Stockholm Design Week: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie). Under de intensiva dagarna fick montrar av de polska skolorna stor uppmärksamhet av en svensk och internationell publik. Besökare kunde få veta mer om de designprojekten direkt från de konstnärerna som tack vare samarbetet med Polska institutet fanns på plats i Stockholm.
06 02.2023 12 02.2023 Galleri