11.05.2023 - 14.05.2023 Galleri Stadsgårdsterminalen, Stockholm

Fotoreportage: ‘Fundacja Ziemniaki i’ på årets SUPERMARKET 2023 – Stockholm Independent Art Fair 🗺

Mellan den 11 och 14 maj ägde rum Supermarket - Stockholm Independent Art Fair! I år kom den polska konstnärliga stiftelsen Fundacja Ziemniaki i till Stockholm för att delta i mässan och presentera verk av tre polska konstnärer: Alicja Wysocka, Ola Korbańska och Agnieszka Cieszanowska.

Under mässan visades tre installationer: “All will end well” (2022) av Ola Korbańska; “Fl-08” (2023) av Agnieszka Cieszanowska; och “Solstice/Equinox” (2018) av Alicja Wysocka. Dessutom träffade de polska gästerna publiken för att hålla presentationen om fondens verksamhet samt om var sitt individuella konstnärliga arbete. Ett stort tack till alla som bidrog till projektet: de fantastiska konstnärerna, mässans organisatör samt till Josh Plough, grundaren av Fundacja Ziemniaki i!

Supermarket – Stockholm Independent Art Fair är en internationell, oberoende konstmässa i Stockholm som presenterar konstnärer från olika delar av världen. Mässans ambition är att uppvisa unika projekt och idéer, bygga broar mellan den svenska och internationella konstscener och tillhandahålla en plattform för möten mellan konstnärer och mottagare.

Projektet är ett samarbete mellan Fundacja Ziemniaki i, Supermarket – Stockholm Independent Art Fair och Polska institutet i Stockholm.


from to
Scheduled Galleri
Stadsgårdsterminalen, Stockholm Map

Fotoreportage: Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i

Den 10 november öppnade utställningen “Crossover” i Studio 44 med verk av bl.a. två polska konstnärer, Konrad Juściński och Jacek Smolicki. Under invigningen presenterade konstnärerna sina verk och intendenter från kollektivet Flat Octopus berättade om projektets tillkomst. Dessutom genomfördes performances som inspirerades av utställningens tema.
10 11.2023 24 11.2023 Galleri

Fotoreportage: Polsk animation på REX Animation Film

REX Animation Film Festival presenterar varje år ett urval av de bästa nya animerade kortfilmerna från Europa. På årets upplaga visades fyra polska filmer. Tack till alla som kom och tittade på det fantastiska utbudet av animationer och vi ses nästa år!
27 10.2023 02 11.2023 Galleri

Fotoreportage: Pianokonsert framförd av Matyáš Novák på

I fredags på Kungliga Musikhögskolans scen framträdde den enastående musikern Matyáš Novák med kompositioner från V4-länderna: Tjeckien, Ungern, Slovakien och Polen.
20 10.2023 Galleri