20.10.2023 Galleri Kungliga Musikhögskolan, Stockholm

Fotoreportage: Pianokonsert framförd av Matyáš Novák på Kungliga Musikhögskolan, inom ramen för Visegrádgruppens samarbete 🗺

I fredags på Kungliga Musikhögskolans scen framträdde den enastående musikern Matyáš Novák med kompositioner från V4-länderna: Tjeckien, Ungern, Slovakien och Polen.

Under konserten deltog publiken i den musikaliska resan genom Visegrádgruppens länder då det spelades kompositioner av Fryderyk Chopin, Bedřich Smetana, Antonín Dvořák, Ferenc Liszt samt pianisten Matyáš Nováks egna tonsättningar. Kvällen avslutades med en mottagning på Tjeckiens Ambassad i Stockholm där gästerna kunde reflektera över den musikaliska upplevelsen.

Tack till pianisten Matyáš Novák samt till alla som deltog i evenemanget för en trevlig kväll! Ett stort tack också till våra samarbetspartners: Tjeckiens Ambassad i Stockholm, Tjeckiska centrum i Stockholm, Polska Ambassaden i Stockholm, Ungerns Ambassad i Stockholm och Slovakiens Ambassad i Stockholm.

Foto: Veronika Vojtěchová

Scheduled Galleri
Kungliga Musikhögskolan, Stockholm Map

Fotoreportage: Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i

Den 10 november öppnade utställningen “Crossover” i Studio 44 med verk av bl.a. två polska konstnärer, Konrad Juściński och Jacek Smolicki. Under invigningen presenterade konstnärerna sina verk och intendenter från kollektivet Flat Octopus berättade om projektets tillkomst. Dessutom genomfördes performances som inspirerades av utställningens tema.
10 11.2023 24 11.2023 Galleri

Fotoreportage: Polsk animation på REX Animation Film

REX Animation Film Festival presenterar varje år ett urval av de bästa nya animerade kortfilmerna från Europa. På årets upplaga visades fyra polska filmer. Tack till alla som kom och tittade på det fantastiska utbudet av animationer och vi ses nästa år!
27 10.2023 02 11.2023 Galleri

Fotoreportage: Årets illuminering av Władysław Hasiors ”Solspann”

I lördags den 21 oktober ägde 51-årsjubileum av den polska konstnären Władysław Hasiors konstnärliga installation "Solspann" rum i Stadsparken, Södertälje!
21 10.2023 Galleri