11.12.2023 Galleri Adolf Fredriks kyrka, Stockholm

Fotoreportage: EU-julkonsert 2023 i Adolf Fredriks kyrka i Stockholm 🗺

Under måndagskvällen den 11 december ägde en magisk EU-julkonsert rum i Adolf Fredriks kyrka. Tillsammans med 21 ambassader presenterade EU-kommissionen i Sverige ett program med julsånger från Europas alla hörn.

Julsångerna framfördes på respektive lands språk med översättningar till engelska samt information om jultraditioner från varje land publicerade i en broschyr som publiken kunde ta med sig hem. I år framfördes den polska julsången “Dnia jednego o północy” (sv. En dag vid midnatt) av Ukrainian-Polish Orchestra.

För de som inte kunde vara med oss ​​i år har vi goda nyheter. Hela evenemanget spelades in och videon kommer att publiceras på YouTube-kanalen av EU-kommissionen i Sverige (@EKSverige) den 20 december 2023 kl.18!

Julkonserten organiseras av EU-kommissionen i Sverige i samarbete med Europeiska unionens nationella kulturinstitut (Eunic Stockholm).

Scheduled Galleri
Adolf Fredriks kyrka, Stockholm Map

Visningen och möte med regissören av Magdalena

Tack till alla som deltog i visningen av Magdalena under V4 Film Days på Zita Folkets Bio igår kväll! Speciellt tack till regissören Filip Gieldon som introducerade filmen samt samtalade med publiken efter visningen. Det var ett stort nöje att höra Filip berätta mer om filmprocessen.
22 02.2024 Evenemang, Film, Galleri

Fotoreportage: Visning av filmen ”Filip” på European

Lördagen den 25 november på Zita Folkets Bio visades filmen "Filip" (Michał Kwieciński, 2022) inom ramen för årets upplaga av European Film Festival.
25 11.2023 Galleri

Fotoreportage: Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i

Den 10 november öppnade utställningen “Crossover” i Studio 44 med verk av bl.a. två polska konstnärer, Konrad Juściński och Jacek Smolicki. Under invigningen presenterade konstnärerna sina verk och intendenter från kollektivet Flat Octopus berättade om projektets tillkomst. Dessutom genomfördes performances som inspirerades av utställningens tema.
10 11.2023 24 11.2023 Galleri