25.11.2023 Galleri Zita Folkets Bio, Stockholm

Fotoreportage: Visning av filmen ”Filip” på European Film Festival 2023 🗺

Lördagen den 25 november på Zita Folkets Bio visades filmen "Filip" (Michał Kwieciński, 2022) inom ramen för årets upplaga av European Film Festival.

Syftet med festivalen är att främja ny europeisk film. Även i denna utgåva hade tittarna möjlighet att se ett urval av prisbelönta produktioner från fjorton europeiska länder, bl.a.: Polen, Italien, Spanien, Ukraina och Slovakien. Tack till alla som deltog i festivalen och vi ses nästa år!

Du kan läsa mer om den polska filmen ”Filip” (Michał Kwieciński, 2022) i artikeln om evenemanget

Festivalen arrangerades av EU-kommissionen i Sverige och medlemmar av EUNIC Stockholm-klustret.

Scheduled Galleri
Zita Folkets Bio, Stockholm Map

Visningen och möte med regissören av Magdalena

Tack till alla som deltog i visningen av Magdalena under V4 Film Days på Zita Folkets Bio igår kväll! Speciellt tack till regissören Filip Gieldon som introducerade filmen samt samtalade med publiken efter visningen. Det var ett stort nöje att höra Filip berätta mer om filmprocessen.
22 02.2024 Evenemang, Film, Galleri

Fotoreportage: EU-julkonsert 2023 i Adolf Fredriks kyrka

Under måndagskvällen den 11 december ägde en magisk EU-julkonsert rum i Adolf Fredriks kyrka. Tillsammans med 21 ambassader presenterade EU-kommissionen i Sverige ett program med julsånger från Europas alla hörn.
11 12.2023 Galleri

Fotoreportage: Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i

Den 10 november öppnade utställningen “Crossover” i Studio 44 med verk av bl.a. två polska konstnärer, Konrad Juściński och Jacek Smolicki. Under invigningen presenterade konstnärerna sina verk och intendenter från kollektivet Flat Octopus berättade om projektets tillkomst. Dessutom genomfördes performances som inspirerades av utställningens tema.
10 11.2023 24 11.2023 Galleri