12.12.2022 Aktuellt, Evenemang, Musik

EU-julkonsert 2022 i Stockholm

Nu räknar vi ned dagarna till jul! Den första snön har fallit, julpynt syns vid nästan varje hörn och många nynnar redan på julmusik. Varmt välkommen att njuta av den vackra tiden före jul med oss den 12 december kl. 18 på Adolf Fredriks kyrka i Stockholm där den tredje upplagan av EU-julkonsert kommer att äga rum i år.

Tillsammans med 22 ambassader inbjuder EU-kommissionen i Sverige till en kväll med julsånger och artister från Europas alla hörn. Vi är särskilt glada för att ha Ukraina med oss i år. 

Julsångerna kommer att framföras på respektive lands språk och åtföljas av ett sånghäfte med översättning av julsångerna till engelska. Kvällens värdar kommer även att berätta lite om jultraditionerna i varje land.

Årets polska bidrag “Nie było miejsca dla Ciebie” (sv. Det fanns ingen plats för dig) kommer att framföras av Tomasz Siegrist som har polska rötter. Han är dirigent för olika körer i Stockholm och Uppsala som är även aktiv som sångare, sångpedagog, tonsättare och organist.

Tomasz Siegrist, född i Bern, Schweiz där han studerade komposition och klassisk sång. Efter en förberedelsekurs i Köpenhamn med Morten Schuldt Jensen kom han år 2015 till Stockholm. Där studerade han en masterutbildning i kördirigering vid Kungliga musikhögskolan för Fredrik Malmberg och Mats Nilsson, och tog examen år 2017. Sedan dess jobbar Tomasz som dirigent för olika körer i Stockholm och Uppsala bl.a. för Polska Misja Katolicka i Sverige, och är även aktiv som sångare, sångpedagog, tonsättare och organist.

Julkonserten organiseras av EU-kommissionen i Sverige i samarbete med Europeiska unionens nationella kulturinstitut (Eunic Stockholm).

Varmt välkommen! 🔔

#EUjulkonsert #EUChristmasConcert

Kolla in fotoreportage från tidigare konserter: EU-Julkonsert 2021 & EU-Julkonsert 2019 🎄
Det är fri entré till julkonserten men man måste boka biljett för att kunna uppvisa den vid entrén. Biljetten är personlig och kan inte överlåtas till någon annan.

Boka biljetter till EU-julkonsert 2022 (nortic.se)

OBS! Julkonserten är redan utsåld men kommer att spelas in. Tack för visat intresse!


Scheduled Aktuellt >Evenemang >Musik

Den tredje upplagan av V4 Film Dagar/V4

Mellan den 22-25 februari 2023 äger rum den nya upplagan av V4 Film Dagar/V4 Film Days! Under festivalen på Zita Folkets Bio i Stockholm visas fyra fantastiska samtida filmer från Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen.
22 02.2023 25 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Hasiorkväll: filmvisning och föreläsning om den polska

Under året 2022 anordnades flera evenemang kring den polska konstnären Władysław Hasior som ett samarbete mellan bl.a. Södertälje konsthall, Södertörns högskola, Polska institutet i Stockholm och Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje. Den 8 februari äger rum en filmvisning och en föreläsning kring Władysław Hasiors konst. Missa inte!
08 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Historia, Konst

Två polska konstakademier från Szczecin och Kraków

Årets Stockholm Design Week sker mellan den 6 och 12 februari 2023 i Stockholm. Inom ramen för SDW anordnas bl.a. Stockholm Furniture Fair som äger rum 7-11 februari på Stockholmsmässan, Älvsjö. I år bjöds två polska konsthögskolor: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie) till att delta i den prestigefyllda sektionen av SFF - Greenhouse 2023!
06 02.2023 12 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Konst, Polsk konst