12.12.2022 Aktuellt, Evenemang, Musik

EU-julkonsert 2022 i Stockholm

Nu räknar vi ned dagarna till jul! Den första snön har fallit, julpynt syns vid nästan varje hörn och många nynnar redan på julmusik. Varmt välkommen att njuta av den vackra tiden före jul med oss den 12 december kl. 18 på Adolf Fredriks kyrka i Stockholm där den tredje upplagan av EU-julkonsert kommer att äga rum i år.

Tillsammans med 22 ambassader inbjuder EU-kommissionen i Sverige till en kväll med julsånger och artister från Europas alla hörn. Vi är särskilt glada för att ha Ukraina med oss i år. 

Julsångerna kommer att framföras på respektive lands språk och åtföljas av ett sånghäfte med översättning av julsångerna till engelska. Kvällens värdar kommer även att berätta lite om jultraditionerna i varje land.

Årets polska bidrag “Nie było miejsca dla Ciebie” (sv. Det fanns ingen plats för dig) kommer att framföras av Tomasz Siegrist som har polska rötter. Han är dirigent för olika körer i Stockholm och Uppsala som är även aktiv som sångare, sångpedagog, tonsättare och organist.

Tomasz Siegrist, född i Bern, Schweiz där han studerade komposition och klassisk sång. Efter en förberedelsekurs i Köpenhamn med Morten Schuldt Jensen kom han år 2015 till Stockholm. Där studerade han en masterutbildning i kördirigering vid Kungliga musikhögskolan för Fredrik Malmberg och Mats Nilsson, och tog examen år 2017. Sedan dess jobbar Tomasz som dirigent för olika körer i Stockholm och Uppsala bl.a. för Polska Misja Katolicka i Sverige, och är även aktiv som sångare, sångpedagog, tonsättare och organist.

Julkonserten organiseras av EU-kommissionen i Sverige i samarbete med Europeiska unionens nationella kulturinstitut (Eunic Stockholm).

Varmt välkommen! 🔔

#EUjulkonsert #EUChristmasConcert

Kolla in fotoreportage från tidigare konserter: EU-Julkonsert 2021 & EU-Julkonsert 2019 🎄
Det är fri entré till julkonserten men man måste boka biljett för att kunna uppvisa den vid entrén. Biljetten är personlig och kan inte överlåtas till någon annan.

Boka biljetter till EU-julkonsert 2022 (nortic.se)

OBS! Julkonserten är redan utsåld men kommer att spelas in. Tack för visat intresse!


Scheduled Aktuellt >Evenemang >Musik

Översättaren och förläggaren Patricia Cukrowska berättar om

På lördag, den 1 april 2023, kl. 12:00 - 12:25 deltar översättaren och förläggaren Patricia Cukrowska i ett samtal “Översättarens roll som kulturförmedlare” tillsammans med översättarna Joachim Forsgren och Cecilia Hansson.
01 04.2023 Aktuellt, Evenemang, Litteratur

Januariupproret 160 år – ”Den 27 mars

Björn Sällqvist, skådespelare och ättling till en polsk deltagare i Januariupproret läser dikten ”Den 27 mars 1863” av Karl Wetterhoff, som publicerades i tidningen Fäderneslandet den 1 april 1863. Vi uppmärksammar Januariupproret som bröt ut den 22 januari 1863 - för 160 år sedan - med den svenska dikten om Januariupproret.
27 03.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia, Litteratur

Kwartludium möter Marsel Nichan – porträttkonsert i

Ett polsk-svenskt samarbete där Kwartludium presenterar nyskriven musik av Marsel Nichan. Marsel målar upp associativa ljudbilder med sin musik och bygger upp dramaturgin i hans verk likt filmmusik som beskriver ett tema, en händelse, en berättelse eller en tillvaro.
25 03.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik