15.12.2022 Galleri

Fotoreportage: Visningen av filmen ”Tobiasz” och möten med teatergruppen Teatr Exit i Stockholm

Den 15 december i Stockholm ägde rum en av tre filmvisningar i Sverige av filmen "Tobiasz" av Maciej Sikorski. Skådespelare med olika funktionsnedsättningar från Teatr Exit och regissören Maciej Sikorski mötte kardinal Anders Arborelius.

Teatr Exits regissör Maciej Sikorski kom till Sverige för att presentera sin teaterverksamhet och presentera sin senaste film ”Tobiasz” på tre olika platser i Sverige: Malmö, Stockholm och Nattavaara. Filmen har svensk översättning.

Läs mer om projektet här!

Polska institutet Stockholm är en av projektets samarbetspartners.


Scheduled Galleri

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri

Fotoreportage: Två polska konstakademier från Szczecin och

Två polska konsthögskolor har bjudits in att delta i sektionen Stockholm Furniture Fair Greenhouse 2023, som var en del av årets upplaga av mässan Stockholm Design Week: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie). Under de intensiva dagarna fick montrar av de polska skolorna stor uppmärksamhet av en svensk och internationell publik. Besökare kunde få veta mer om de designprojekten direkt från de konstnärerna som tack vare samarbetet med Polska institutet fanns på plats i Stockholm.
06 02.2023 12 02.2023 Galleri