15.12.2022 Galleri

Fotoreportage: Visningen av filmen ”Tobiasz” och möten med teatergruppen Teatr Exit i Stockholm

Den 15 december i Stockholm ägde rum en av tre filmvisningar i Sverige av filmen "Tobiasz" av Maciej Sikorski. Skådespelare med olika funktionsnedsättningar från Teatr Exit och regissören Maciej Sikorski mötte kardinal Anders Arborelius.

Teatr Exits regissör Maciej Sikorski kom till Sverige för att presentera sin teaterverksamhet och presentera sin senaste film ”Tobiasz” på tre olika platser i Sverige: Malmö, Stockholm och Nattavaara. Filmen har svensk översättning.

Läs mer om projektet här!

Polska institutet Stockholm är en av projektets samarbetspartners.


Scheduled Galleri

Fotoreportage: Małgorzata Mirga-Tas och Fred Taikon i

Den 29 januari i Hörsalen på Göteborgs stadsbibliotek ägde ett välbesökt och oerhört intressant och viktigt samtal rum i samband med öppningshelgen för Małgorzata Mirga-Tas soloutställning på Göteborgs Konsthall - mellan den polsk-romska konstnären Małgorzata Mirga-Tas och den hyllade barnboksförfattaren Fred Taikon, mottagare av årets Raul Wallenberg-pris för sitt arbete för romers rättigheter.
29 01.2023 Galleri

Fotoreportage – invigningen av Małgorzata Mirga-Tas utställning

Małgorzata Mirga-Tas är en polsk-romsk konstnär, pedagog och aktivist. I sin konst behandlar hon antiziganistiska stereotyper och är särskilt uppmärksammad för sina detaljrika och storskaliga textila verk. Under 2022 medverkade Mirga-Tas med den hyllade utställningen Re-enchanting the World i den polska paviljongen på Venedigbiennalen. Mellan den 28 januari 2023 och den 16 april pågår hennes soloutställning på Göteborgs Konsthall – med stöd av Polska institutet i Stockholm.
28 01.2023 Galleri

Fotoreportage: Januariupproret 160 år – en konsert

En vacker och rörande konsert ägde rum den 18 januari 2023 i Barockhallen på Historiska museet i Stockholm. Den uppmärksammade Januariupproret som bröt ut för 160 år sedan (den 22 januari 1863).
18 01.2023 Galleri