8.02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Historia, Konst Hörsalen Luna, Lunagallerian 4, 151 83 Södertälje

Hasiorkväll: filmvisning och föreläsning om den polska konstnären Władysław Hasior och hans svenska skulpturgruppen Solspann 🗺

Under året 2022 anordnades flera evenemang kring den polska konstnären Władysław Hasior som ett samarbete mellan bl.a. Södertälje konsthall, Södertörns högskola, Polska institutet i Stockholm och Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje. Den 8 februari äger rum en filmvisning och en föreläsning kring Władysław Hasiors konst. Missa inte!

”Ett lätt pudersnötäcke över Solspann avslöjar de spår som Władysław Hasior efterlämnat i marken, solformen med strålar framträder! Du som vill veta mer om verket Solspann och Władysław Hasiors konstnärskap är välkommen till filmvisning och föreläsning onsdag 8 februari kl 18.00: På begäran, Hasiorkväll!

Dokumentärfilmen om skulpturgruppen Solspanns tillblivelse visas. Filmens skapare Roger Sellberg berättar om filmen. Maja-Lena Molin curator Södertälje konsthall och Camilla Larsson konstvetare från Södertörns högskola berättar om konstnären Wladyslaw Hasior.

Evenemanget arrangeras av Kulturhistoriska Föreningen, Södertälje konsthall och Södertörns högskola.

Fri entré för medlemmar i Kulturhistoriska föreningen, 100 kr för icke medlemmar.” 

(Källan: Södertälje konsthall)

Kolla in fotoreportage från några av de evenemangen som skedde i fjol:

👉 Magdalena Abakanowicz och Władysław Hasior på ART SPACE Södertörn https://instytutpolski.pl/stockholm/2022/10/03/fotoreportage-magdalena-abakanowicz-och-wladyslaw-hasior-pa-art-space-sodertorn/   

👉 50 års-jubileum av Władysław Hasiors ”Solspann” i Södertälje https://instytutpolski.pl/stockholm/2022/10/24/fotoreportage-50-ars-jubileum-av-wladyslaw-hasiors-solspann-i-sodertalje1/

Foto: Solspann med snö, Södertälje konsthall och Wladyslaw Hasior i samtal med Eje Högestätt, och från byggplatsen 1972. Stillbilder ur film.

Scheduled Aktuellt >Design >Evenemang >Historia >Konst
Hörsalen Luna, Lunagallerian 4, 151 83 Södertälje Map

KINOTEKA 2023 🗓

Årets miniupplaga av filmfestivalen Kinoteka Stockholm, som arrangeras av Polska institutet, äger rum den 2-8 oktober 2020, i Haninge kulturhus i Handen och på Klarabiografen i Stockholm.
02 10.2023 08 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 13.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia