27.10.2023 - 2.11.2023 Galleri Zita Folkets Bio och Skärisbiografen, Stockholm

Fotoreportage: Polsk animation på REX Animation Film Festival 2023 🗺

REX Animation Film Festival presenterar varje år ett urval av de bästa nya animerade kortfilmerna från Europa. På årets upplaga visades fyra polska filmer. Tack till alla som kom och tittade på det fantastiska utbudet av animationer och vi ses nästa år!

Under festivalens gång visades fyra polska kortfilmer: “Everything’s gonna be alright” (Federico Turani, 2023), “not A fairy tale” (Małgorzata Rybak, 2023), “Sister” (Kasia K. Pieróg, 2022), “In-Between” (Julia Benedyktowicz, 2022).  Filmerna presenterades i sektionerna: International Competition 1, International Competition 3, EUNIC for Kids och EUNIC Selection. Festivalen ägde rum på biografen Zita Folkets Bio och på Skärisbiografen i Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen. Förutom biovisningarna kunde festivalens klubbmedlemmar kolla på alla deltagande filmer online.

Läs mer om de polska filmerna på Polska institutets webbsida, i huvudartikeln   

Projektet anordnades inom ramen för samarbete mellan REX Animation Film Festival och organisationen EUNIC Stockholm, däribland Polska institutet i Stockholm.

from to
Scheduled Galleri
Zita Folkets Bio och Skärisbiografen, Stockholm Map

Fotoreportage: Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i

Den 10 november öppnade utställningen “Crossover” i Studio 44 med verk av bl.a. två polska konstnärer, Konrad Juściński och Jacek Smolicki. Under invigningen presenterade konstnärerna sina verk och intendenter från kollektivet Flat Octopus berättade om projektets tillkomst. Dessutom genomfördes performances som inspirerades av utställningens tema.
10 11.2023 24 11.2023 Galleri

Fotoreportage: Pianokonsert framförd av Matyáš Novák på

I fredags på Kungliga Musikhögskolans scen framträdde den enastående musikern Matyáš Novák med kompositioner från V4-länderna: Tjeckien, Ungern, Slovakien och Polen.
20 10.2023 Galleri

Fotoreportage: Årets illuminering av Władysław Hasiors ”Solspann”

I lördags den 21 oktober ägde 51-årsjubileum av den polska konstnären Władysław Hasiors konstnärliga installation "Solspann" rum i Stadsparken, Södertälje!
21 10.2023 Galleri